O Auala Sili e Fete'ena'i ai le Fa'atupuina o le Mamafa

mea fa'amalositino cardio aerobic.

O le vaitau lenei o le olioli.O mea lelei e pei o kuki mocha granny peppermint mocha, tarts, ma fig pudding, lea sa i ai i luma o Starbucks, o mea ia tatou te tulimatai atu i ai i le tausaga atoa.

E ui o lou tofo atonu e fiafia e pei o se tamaititi i le Kerisimasi, o le vaitau o aso malolo o se taimi e faʻatupu ai le mamafa o tagata.

O suʻesuʻega na lomia i le tausaga talu ai na maua ai e mafai e tagata Amerika ona faʻamoemoe e maua le 8 pauna i aso malolo.O na numera e mafai ona faʻafefe mata, ae seʻi o tatou saʻo le mea e tasi: O le numera

i luga o le fua e le faʻamatalaina oe, ma e le manaʻomia ona e taulaʻi i tafaoga poʻo soʻo se aso.Afai o lo'o e popole i lou mamafa po'o lau 'ai masani, fa'amolemole fa'afeso'ota'i lau

foma'i.

O lena tala, o loʻo i ai le faʻamoemoe mo soʻo se tasi o loʻo vaʻavaʻai e faʻaititia le mamafa o le mamafa o le tausaga.E sili atu tala fou: E le manaʻomia oe e tuʻuina atu meaʻai o aso malolo, pei o le taumafataga o le Kerisimasi, atoa.

E tuʻuina atu e le au atamamai a latou fautuaga sili.

1. Tausia lou malosi masani

Ua iloa e Trevor Wells, ASAF, CPT ma le pule ma le faiaoga sili o Wells Wellness and Fitness, o le ki o le tu'u o le tamo'e i aso uma o le i ai lea o se fa'atulagaga mautu.O le faaosoosoga lea

mea e te manao e aloese ai.

 "Ia mautinoa e te faʻamalositino e le aunoa i aso uma," o le tala lea a Wells, ma faʻaopoopo mai o le tuʻuina atu o au faʻamalositino i aso uma e mafai foi ona mafua ai faʻafitauli moe.

 2. Fai se fuafuaga

O le mea moni, e taʻua lea o se aso malolo, ae ua fautuaina e le au atamamai e aua neʻi faia aso uma e pei o le Kerisimasi.

 Na taʻua e Emily Schofield, o se faiaʻoga faʻamaonia ma le pule o le faletaalo a Ultimate Performance Los Angeles: "E le gata ina 'ai ma inu tagata i le Kerisimasi, ae e atiina ae foi se mafaufau.

o le a latou faamalie i latou lava mo ni nai vaiaso.”

 Filifili lou taimi ma fuafua mamao mea o le a tupu ia i latou.

 “Nofo i lalo ma fuafua mea tetele o le a oo mai.E te manaʻo e fiafia i nei mea faʻapitoa, e pei o le Po o le Kerisimasi, Aso o le Tausaga Fou

3. Ai se mea

Aua le faʻaputuina kalori e aunoa ma le 'ai i le aso atoa.

"O lenei mea e afaina ai lou suka toto, malosi, ma lagona, e te lagona ai le fia'ai ma sili atu ona e 'ai mulimuli ane," o le tala lea a Schofield.

Mea'ai e fesoasoani e te lagona ai le ma'ona mo se taimi umi - ma fa'aitiitia ai le 'ai nai lo le mea e te mana'o ai i se taimi mulimuli ane - e aofia ai mea'ai e iai porotini, ga'o maloloina, ma alava, pei o veggie omelets.

4.Daua le inuina lou kalori

O mea inu o aso malolo, aemaise lava cocktails, e mafai ona maualuga i kalori.

“Filifili meainu e iai i le vaitau ma inu lelei,” o le tala lea a Blanca Garcia, tagata tomai faapitoa i meaʻai i le Canal of Health.

Ua fautuaina e Wells ia le itiiti ifo ma le tasi le ipu vai i aso malolo uma.

 


Taimi meli: Ian-03-2023